Τα κάρβουνα Κούβας είναι από τα καλύτερα κάρβουνα της αγοράς. Η καλύτερη επιλογή για επαγγελματίες και ιδιώτες. Ανάβουν εύκολα, χωρίς να πετάνε σπίθες και δεν αφήνουν τρίματα. Είναι 100% φυσικό προϊόν, χωρίς χημικά πρόσθετα.
Το περιεχόμενο τους αποτελείται από μεγάλα ατόφια κομμάτια, χωρίς υγρασία, σκόνη, τρίμματα και ξένα σώματα.
Το καλέμι όπως γνωρίζουν οι παλαιότεροι, είναι το ξυλοκάρβουνο που παράγεται από νεαρά, μικρής διατομής, δένδρα και θάμνους. Το ιδανικό σχήμα του, κυλινδρικό και μακρύ, σε συνδυασμό με την ομοιογένεια και την καθαρότητα του, το κάνουν το τέλειο φυσικό ξυλοκάρβουνο. Είναι κατάλληλο για περιπτώσεις που χρειάζεται μικρό χρόνος αναμονής για την έναρξη ψησίματος αλλά και σταθερότητα καύσης με μεγάλη διάρκεια (4-6 ώρες).
Τα κάρβουνα Κούβας παράγονται κατά βάση από το φυτό “dichrostachys cinerea”, με ονομασία που προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα (di-, ‘twice’), χροός (khroos, ‘color’), and στάχυς (stakhus) σήμερα είναι ευρέως γνωστό σαν marabou.
H προέλευση του φυτού ανήκει στην Αφρική, εισήχθη δε για πρώτη φορά στην Καραϊβική, και συγκεκριμένα στην Κούβα, το 19ο αιώνα. Εμφανή χαρακτηριστικά του φυτού είναι τα δίχρωμα κυλινδρικά κλαδιά του. Το είδος του φυτού παράγει ένα ανθεκτικό και σκληρό ξύλο το οποίο καίγεται αργά χωρίς τοξικότητα κι έτσι συχνά χρησιμοποιείται για καυσόξυλα. Ιδανική είναι δε η χρήση του για την παραγωγή ξυλοκάρβουνου.
Η ποικιλία marabou είναι ιδανική για επαγγελματίες που επιθυμούν ένα τέλειο γαστρονομικό αποτέλεσμα ψησίματος, με σταθερή καύση χωρίς οσμές και λευκούς καπνούς. Εξασφαλίζοντας τον πιο ουδέτερο τρόπο ψησίματος , αναδεικνύοντας τις πραγματικές γεύσεις του ψητού.
Χαρακτηριστικά καρβούνων Κούβας
Μέγιστη διάρκεια καύσης 4 έως 6 ώρες
Εύκολο άναμμα
Βέλτιστη σχέση απόδοσης – τιμής
Ελάχιστο ποσοστό στάχτης
Αοσμο κατά την καύση
Χωρίς σπίθες και καπνό κατά την καύση
Αριστη θερμαντική ικανότητα
Κάρβουνο προερχόμενο από σκληρό και ημίσκληρο ξύλο